Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να κοιτάει τις κολεξιόν των πιο γνωστών οίκων μόδας και σχεδιαστών και να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δημιουργούσαν πάντα τόσο εξωπραγματικά και ready-to-wear-not! κομμάτια στις επιδείξεις τους. Η απορία μου λύθηκε σύντομα και ύστερα από λίγη μελέτη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

-Η απορία λύθηκε!-

Οι σχεδιαστές είναι καλλιτέχνες και εμπνέονται από ταινίες, μουσικές, ανθρώπους, προσωπικότητες, υλικά αλλά και εποχές. Όταν λοιπόν δημιουργούν μια τάση προσπαθούν να δημιουργήσουν looks που να είναι υπερβολικά για να μπορέσουν να εντυπωθούν στο υποσυνείδητο των ανθρώπων και πελατών τους.

-Valentino-

O οίκος Valentino παρουσίασε χτες την Haute Couture κολεξιόν του στην Paris Haute Couture Fashion Week και τα looks που είδαμε ήταν όλα ένα και ένα! Απολύτως statement κομμάτια, με έντονες και παλ αποχρώσεις, με έντονες αναφορές σε μια άλλη δεκαετία και με μια ένταση στα αξεσουάρ που θα μας μείνει αξέχαστη καθ’όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν!

-Τα trends-

Kάθησα και ανέλυσα το συγκεκριμένο look του οίκου μόδας, που έχει γίνει και viral, και σου δείχνω ποια 10 trends εντόπισα:

1. Το πετρόλ είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

2. Η επηρροή των 80’s είναι έντονη!

3. Έμφαση στην περιοχή των ώμων: Τι σημαίνει αυτό; μπλούζες με φρου φρου στους ώμους, off-the-shoulder tops και οτιδήποτε κεντρίζει την προσοχή στους ώμους είναι must.

4. Τα μεγάλα εντυπωσιακά σκισίματα είναι η νέα hot τάση.

5. Lingerie details: Ας τις να φανούνε μέσα από τα ρούχα σου (δήθεν τυχαία)

6. Μεταλιζέ αποχρώσεις!

7. Συνδυασμό έντονων αποχρώσεων-πχ ο οίκος valentino συνδύασε το πετρόλ σύνολο του μοντέλου με έντονο μοβ σκούρο κραγιόν και αυτή η αντίθεση μας αρέσει πολύ

8. Ανέδειξε την προσωπικότητά σου μέσα από τα ρούχα σου!

9. Κάπες are back!

10. Τα αξεσουάρ στο κεφάλι (παντός τύπου) αποκτούν φέτος πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.