Οι σαγιονάρες είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή παπούτσια του καλοκαιριού. Υπάρχουν ωστόσο πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για αυτές που ίσως δεν γνωρίζετε.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 6000 χρόνια Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται οι σαγιονάρες υπάρχουν από το 4000 π.Χ.. Αυτό σημαίνει πως αυτά τα παπούτσια δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα και μας δείχνει πόσο διαχρονικές είναι!

Παλαιότερα φτιάχνονταν από πάπυρο Οι Αιγύπτιοι έφτιαχναν σαγιονάρες από πάπυρο και φοινικόδεντρα, ενώ στην Ινδία κατασκεύαζαν σαγιονάρες από ξύλο.

beach-style4

Μια μόδα που ξεκίνησε από την Ανατολή Οι σαγιονάρες στη μορφή που τις ξέρουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα μιας μόδας που ξεκίνησαν οι Ιάπωνες στρατιώτες που γύριζαν από τον πόλεμο φορώντας αυτά τα παπούτσια. Γρήγορα όλη η χώρα υιοθέτησε αυτό το τρεντ.

Τη δεκαετία του 60 οι σαγιονάρες γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Κλαιφόρνια όπου βγαίνουν σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Havaianas Οι Havaianas είναι οι πιο δημοφιλείς σαγιονάρες στον κόσμο και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ζευγάρι το 1962. Σήμερα η εταιρία πουλάει πάνω από 150 εκατομμύρια ζευγάρια κάθε χρόνο.

Δες τα αγαπημένα σχέδια από σαγιονάρες που κυκλοφορούν φέτος και διάλεξε το αγαπημένο σου μέσα από τη συλλογή που θα δεις παρακάτω. Το spartoo.gr προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από σαγιονάρες για να βρεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου στιλ.

bb bbb bbbb bbbbb bbbbbb

bbbbbbb

Οι καλύτερες προσφορές που ανακάλυψα στις εκπτώσεις

7 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις τα αθλητικά σου από το πρωί ως το βράδυ

PicMonkey Collage2

Facebook | BloglovinTwitter | Pinterest