Το rock style είναι μία μόδα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά. Φέτος θα δούμε το rock style ακόμα σε πιο έντονο βαθμό, και αν κάνετε μία βόλτα στα μαγαζιά, θα εντοπίσετε μπλούζες, φορέματα, τζάκετ αλλά και παντελόνια γεμάτα με τρουκς, με καρφιά και γενικά ροκ λεπτομέρειες. Φυσικά στα παπούτσια και γενικότερα στα αξεσουάρ η rock μόδα είναι ακόμα πιο έντονη!

Παλαιότερα για να φορέσει κάποιος ροκ παπούτσια με καρφιά ή τρουκς έπρεπε να είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Φέτος αυτό δεν ισχύει! Μπορείτε να φορέσετε άφοβα τα συγκεκριμένα ρούχα και παπούτσια είτε ακούτε ροκ μουσική είτε όχι!

10 πράγματα που ίσως δε ξέρετε για τη ροκ μουσική

1. Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll.

2. Εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αμερική και είχε ως βάση την τεχνοτροπία του Rhythm and Blues και το ρυθμό του rock and roll των αφροαμερικάνικων κοινοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

3. Η country μουσική χαρακτηριζόταν αρχικά ως ροκ μουσική γιατί είχε στοιχεία μπλουζ και βασιζόταν στα παραδοσιακά είδη μουσικής των κατοίκων των ΗΠΑ.

4. Στη δεκαετία του 1960, η παραδοσιακή (folk) μουσική των λευκών κοινοτήτων των ΗΠΑ επηρέασε το υβρίδιο που ήταν γνωστό ως ροκ εκείνη την περίοδο.

5. Η τζαζ μουσική επίσης, για κάποια χρόνια, άνηκε στην ροκ μουσική, και πολύ αργότερα χωρίστηκε σε ξεχωριστό είδος.

6. Τα μπλουζ κομμάτια που όλοι αγαπήσαμε μεγαλώνοντας, ήταν η βάση της ροκ μουσικής τη δεκαετία του 60.

7. Το 1970 η ροκ μουσική επηρρεάστηκε από την ντίσκο και τη λάτιν που τότε άρχισε να γίνεται γνωστή.

8. Η πανκ μουσική, η heavy metal, η hard rock μουσική, όλα αυτά ήταν παρακλάδια της ροκ μουσικής.

9. Η ροκ εντ ρολ αρχικά, ήταν ένα από τα είδη χορευτικής μουσικής των αφροαμερικανών.

10. Η μαζική επιτυχία του ροκ εντ ρολ ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν λευκοί καλλιτέχνες διασκεύαζαν το υλικό των αφροαμερικάνων ή ακολούθησαν το στυλ τους, στο μουσικό είδος που έγινε γνωστό ως ροκαμπίλι. Ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Μπιλ Χάλει, ο Τζέρι Λι Λιούις και ο Τζόνι Κας ήταν μερικοί από αυτούς που εδραίωσαν το ροκ εντ ρολ στη συνείδηση των υπόλοιπων Αμερικανών.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, διαβάζοντας ιστορία, συνειδητοποιούμε όλοι μας πως έχουμε μεγάλη σχέση με τη ροκ μουσική, χωρίς να το γνωρίζουμε. Είτε ακούς μπλουζ κομμάτια, είτε τζαζ, είτε πανκ, είτε country μουσική, η σχέση σου με τη ροκ μουσική είναι αδιαμφισβίτητη ακόμα και αν σήμερα αυτά τα είδη δε συγκαταλλέγονται στη ροκ μουσική!

Φορέστε άφοβα και ελέυθερα λοιπόν, ροκ παπούτσια, κια συνδυάστε τα με skinny παντελόνια, σκισμένα τζιν και τζάκετ με αντίστοιχες ροκ λεπτομέρειες. Προσπαθείστε βέβαια να μην το παρακάνετε και ειδικά αν τα παπούτσια σας έχουν πολλά τρουκς και καρφιά, τότε προτιμήστε ένα τζάκετ σε πιο απλή γραμμή.

Μπορείτε να βρείτε ακριβώς παπούτσια του στυλ σας. Αν σας αρέσει το καλό γυναικείο ντύσιμο και δεν αποχωρίζεστε ποτέ τα ψηλοτάκουνά σας, τότε υπάρχει και για εσάς λύση, καθώς έχουν βγει πολλά παπούτσια σε ροκ στυλ με τακούνια!!

Τα τρουκς και τα καρφιά βγαίνουν σε ασημί χρώμα συνήθως, οπότε αν αγαπάτε τα χρυσά αξεσουάρ, προτιμήστε τότε ένα ζευγάρι παπούτσια χωρίς τρουκς ή ψάξτε κάποιο με χρυσά ή καφέ τρουκς. Αν από την άλλη έχετε αδυναμία στα σημένια αξεσουάρ και κοσμήματα, τότε αυτά τα παπούτσια είναι τα κατάλληλα για εσάς.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω παπούτσια εδώ!

Δείτε Επίσης: Levi’s: Όλα όσα δε ξέρετε για τη θρυλική μάρκα

Δείτε Επίσης: Rock & Gothique Style: Η νέα μόδα που ήρθε για να μείνει

Δείτε Επίσης: Geox: Παπούτσια άνετα που ξεκουράζουν τα πόδια

Δείτε Επίσης: Αγοράστε παπούτσια στo πιο τέλειο site για online shopping

Δείτε Επίσης: Τσάντες-Φάκελοι & Τσάντες-Πορτοφόλια: Τα 2 νέα hot trends