Ζούμε σε μία αρκετά δύσκολη εποχή για τη Γη και το περιβάλλον. Οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι στη Γη είναι απίστευτες και οι επιστήμονες έχουν αρχίσει ήδη τα τελευταία χρόνια, να ανησυχούν ιδιαίτερα για την πορεία του κόσμου.

Κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά. Σίγουρα δε μπορεί ένας μόνος του να σώσει όλη τη Γη, αλλά μπορεί να συνεισφέρει έτσι ώστε και άλλοι να ακολουθήσουν το παραάδειγμά του. Πέρα από απλά καθημερινά πράγματα, όπως η ανακύκλωση σκουπιδιών , η αποφυγή σπατάλης ρεύματος, η ανακύκλωση συσκευών, η σωστή συντήρηση των αυτοκινήτων μας κλπ, μπορούμε και στη μόδα να κάνουμε τη διαφορά. Πάρα πολλοί σχεδιαστές τα τελευταία χρόνια έχουν κινητοποιηθεί και προσπαθούν να βγάζουν μόνο οικολογικά ρούχα και αξεσουάρ. Η Stella McCartney και η Vivienne Westwood, είναι από τις σχεδιάστριες με τις πιο σημαντικές οικολογικές κολεξιόν.

Oι παραπάνω φωτογραφίες είναι από τις κολεξιόν της Stella McCartney.

Η H&M επίσης, φέτος λάνσαρε μία συλλογή που αποτελείται από καθημερινά ρούχα αλλά και τουαλέτες για το κόκκινο χαλί, όλα φτιαγμένα από οργανικά υλικά.

Στην παραπάνω φωτογραφία η Michelle Williams και η Amanda Seyfried, φόρεσαν σύνολα από την οργανική συλλογή της H&M.

Πέρα από τα ρούχα, μπορούμε επίσης να κάνουμε τη διαφορά στα παπούτσια, τις τσάντες και τα αξεσουάρ. Υπάρχουν πολύ οικονομικές μάρκες που προσφέρουν άνεση αλλά και βοηθάνε το περιβάλλον. Τέτοιες είναι οι Birkenstock, Birki’s, El Naturalista, Dream in Green, Pikolinos, Snipe και πολλές άλλες.

Εμείς σας προτείνουμε μερικές τσάντες και μερικά παπούτσια οικολογικά στην παρακάτω gallery..

[nggallery id=3669]

[nggallery id=3670]

Mπορείτε να αγοράσετε οικολογικές τσάντες και παπούτσια εδώ!

Δείτε Επίσης: Τσάντες & Παπούτσια Desigual: Ό,τι πιο στυλάτο για την Άνοιξη

Δείτε Επίσης: Πολύχρωμα παπούτσια: Δίνουν στυλ σε κάθε εμφάνιση

Δείτε Επίσης: Timberland: Tα αγαπημένα παπούτσια των ανδρών

Δείτε Επίσης: Ankle Boots: Τα αγαπημένα παπούτσια της Kate Bosworth

Δείτε Επίσης: Κόκκινα παπούτσια: H Νο1 επιλογή των celebrities

Δείτε Επίσης: All star by Converse: Τα αγαπημένα παπούτσια των σταρ