Πάνω που αναρωτιόμασταν αν φέτος την άνοιξη θα έχουμε κάποιο νέο αξεσουάρ για τα μαλλιά μας, φάνηκαν στο δρόμο μας τα ‘head scarves’ – όπς τα αποκαλούν στο εξωτερικό-κοινώς τα φουλάρια για τα μαλλιά και τα τουρμπάνια.

To 2012 χαρακτηρίζεται ως ‘η χρονιά των επιστροφών’ και αυτό γιατί και στα ρούχα αλλά και στα αξεσουάρ βλέπουμε να επιστρέφουν μόδες από το 1930,1960 και 1970.

Φουλάρι με επηρροές από το 1940

Θυμάστε αυτό το φουλάρι σε διαφήμιση τη δεκαετία του 40?

Αυτό το φουλάρι λοιπόν κάνει δυναμικό comeback και φέτος στις πασαρέλες.. Η έμπευση του σχεδιαστή Hence του οίκου Karen Walker ήταν η δεκαετία του 40. Η γυναίκα έκείνη τη δεκαετία είναι πιο σκληρή και έχει ξεκινήσει να δουλεύει. Το φουλάρι αυτό είναι το μεταβατιό στάδιο ανάμεσα στη γυναίκα του πριν – τη γυναίκα νοικοκυρά δηλαδή- και στη μετά που είναι η γυναίκα της ανεξαρτησίας.

Από την άλλη μεριά ο σχεδιαστής Marc Jacobs kινήθηκε σε πιο αθλητικό στυλ, βάζοντας στα μοντέλα του φουλάρια-κορδέλες..

Φουλάρι με επηρροές από το 1970

Οι δίδυμοι σχεδιαστές Nicholas και Christopher Kunz έβαλαν στα μοντέλα τους φουλάρια σε μία πιο κουλ εκδοχή. Εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο στυλ μου θυμίζει πειρατές..αλλά οι επηρροές του είναι η δεκαετία του 70..

Φουλάρι με έθνικ επηρροές

Ο σχεδιαστής Kevork Kiledjiian επηρρεάστηκε από την Αφρική και τις έθνικ ενδυμασίες και έφτιαξε ένα ωραίο Αφρικάνικο δέσιμο..

Φουλάρι με επηρροές από το 1960

Eίναι το γνωστό δέσιμο της Audrey Hepburn. Όσες το δοκιμάσετε θα είστε φτυστές με σταρ του Hollywood..Δείτε το από τον σχεδιαστή Gareth Pugh στην πιο μοντέρνα και edgy εκδοχή του.

Τουρμπάνι

Αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο. Νομίζω αυτό θα φορεθεί λιγότερο από όλα τα προηγούμενα γιατί δεν κολακεύει εύκολα πρόσωπα αλλά δίνει εύκολα στυλ!! Μπορεί να το είδαμε και σε παλιότερες κολεξιόν, ωστόσο συνεχίζει να μας απασχολεί και το είδαμε φέτος στην Ανοιξιάτικη κολεξιόν της Anna Sui.

Όπως είδατε λοιπόν στη μόδα τίποτα δεν τελειώνει. Μόδες από πολύ παλιές δεκαετίες έρχονται συνεχώς να μας στοιχιώσουν και να μας κάνουν να δείχνουμε σα να ξεπηδήσαμε από ταινία της Audrey Hepburn. Αυτό δε σημαίνει οτι ζούμε στο παρελθόν αλλά απλά μας αρέσει που και που να έχουμε και εμείς ένα πρωινό στα Tiffany’s ντυμένες όπως μας αρμόζει…

[nggallery id=3563]

Δείτε Επίσης: New Hot Trend: Επιστροφή στα 60’s

Δείτε Επίσης: Ποια θα είναι τα τρεντς στα μαλλιά τη νέα δεκαετία

Δείτε Επίσης: New Hot Trend: Διαφάνειες