2112973742_4e8472c95e

Ποιο χρώμα σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη πάθος?Είμαι σίγουρη πως όλοι θα συμφωνήσετε πως το κόκκινο ήταν είναι και θα είναι για πάντα in fashion!Yπάρχει παντού γύρω μας εδώ και τουλάχιστον 2000 χρόνια..και μπορούμε να δούμε όλο το φάσμα των αποχρώσεών του κάθε βράδυ την ώρα της Δύσης του Ηλίου!!

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που οι περισσότεροι λαοί έχουν συνδυάσει με την αγάπη και τη θυσία!

  • Στο Ισλάμ συμβολίζει το κουράγιο
  • Στην Κίνα συμβολίζει τη φωτιά και το γάμο καθώς η παράδοσή τους, θέλει τις νύφες να φοράνε κόκκινα φορέματα

Mάλιστα αν κάποιος χρησιμοποιήσει, στην Κίνα κόκκινο μελάνι σε στυλό τότε σημαίνει πως είτε μιλάει για ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή είτε απευθύνεται σε ανθρώπους που τους έχει βγάλει τελείως από τη ζωή του!!

  • Στην Ιαπωνία το κόκκινο συμβολίζει μία ηρωική φιγούρα!
  • Στην Ινδία με κόκκινο συμβολίζουν τις παντρεμένες γυναίκες. To κόκκινο  αποτελεί σύμβολο ομορφιάς,αγάπης,γονιμότητας . Είναι επίσης το ιερό σύμβολο της Θεάς Lakshmi.

Μάλιστα στην Ινδία γεννήθηκε ένα παιδάκι με 8 άκρα περιλαμβάνοντας χέρια και πόδια,όσα δηλαδή έχει και η Θεά.Του έδωσαν μάλιστα το όνομα της Θεάς και υποβλήθηκε ύστερα σε πολύωρη εγχείρηση όπου τις αφαιρέθηκαν επιτυχώς τα μισά άκρα!!

Το κόκκινο συμβολίζει όμως κάτι κοινό για όλους τους λαούς και όλες τις θρησκείες!Συμβολίζει τον έρωτα και το πάθος!

Λαμπρό παράδειγμα και σύμβολο αγάπης και έρωτα ,ένα μυθικό πλέον ζευγάρι,ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα.

Έρευνες

Έρευνες στο πανεπιστήμιο Rochester έδειξαν πως το κόκκινο δεν ενδείκνυται για γραπτές ή προφορικές εξετάσεις. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που παραπέμπει σε κίνδυνο και αποτυχία. Όλοι μας έχουμε αποτυπώσει στο υποσυνείδητό μας ,τα λάθη που κάναμε στο σχολείο να είναι πάντα διορθωμένα με κόκκινο στυλό.Έτσι ακόμα και ένα μικρό φλας κόκκινου χρώματος πριν από τις εξετάσεις μας…οδηγεί σε πλήρη αποτυχία!!

Το κόκκινο στην καθημερινότητά μας

Από την άλλη μεριά το κόκκινο χρώμα που χρησιμοποιείται για διακόσμηση ή για βάψιμο τοίχων προκαλεί όμορφη διάθεση και ανεβάζει την όρεξη για φαγητό, γι’αυτό και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούνε στις τραπεζαρίες τους!!

Eπίσης το κόκκινο χρησιμοποιείται πάρα πολύ και στις κρεβατοκάμαρες….το λόγο τον αντιλαμβάνεστε όλοι νομίζω!!!!!

j-853x1024


Ένα από τα μεγαλύτερα events κάθε χρόνου,στην Αμερική είναι το Τhe Heart Truth’s Red Dress που υπάρχει από το 2002,και παρουσιάζει κάθε χρόνο 20 celebrities να φοράνε κόκκινα φορέματα γνωστών σχεδιαστών.Η εκδήλωση παίρνει μέρος στο Fashion Week και απευθύνεται σε γυναίκες με προβλήματα καρδιάς!Φέτος πλήθος διάσημων γυναικών παρήλασαν στην πασαρέλα για αυτόν τον τόσο καλό σκοπό,φορώντας όλες κόκκινα φορέματα!

MEN AND ..THE RED…

img5

Mπορεί να μη συναντάμε συχνά άνδρες με κόκκινα ρούχα ωστόσο οι άνδρες ανέκαθεν είχαν μία αδυναμία με το κόκκινο χρώμα,κυρίως δε όταν επρόκειτο για γυναίκες…στα κόκκινα!!!

RED  LINGERIE

wedding-underwear-bra-red-la-s

Επίσης η μεγαλύτερη αδυναμία όλου του ανδρικού πληθυσμού, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι τα κόκκινα εσώρουχα και όλες οι αποχρώσεις τους.Έρευνες έχουν δείξει οτι το κόκκινο,το κοραλί και όλες οι αποχρώσεις των χρωμάτων της φωτιάς,αποτελούν σούπερ διεγερτικό για τους άνδρες καθώς τους παραπέμπει υποσυνείδητα σε κάτι πρόστυχο .Αλλά και οι γυναίκες από την άλλη μεριά,όταν φοράνε κόκκινα εσώρουχα εκπέμπουν πάντα κάτι πιο αισθησιακό και προκλητικό από ότι αν φορούσαν οποιοδήποτε άλλο χρώμα.Δεν είναι δηλαδή μόνο η ψύχωση των ανδρών για το κόκκινο,αλλά και η αλλαγή της ψυχοσύνθεσης των γυναικών που φοράνε κόκκινα εσώρουχα!

RED  BAGS

6a00e54ed9ed53883300e5540679ba8834-500wi

Οι τσάντες αποτελούν άλλο ένα φετίχ των γυναικών!Οι κόκκινες συγκεκριμένα αποτελούν must για όλες τις γυναίκες,αφού το κόκκινο είναι ένα χρώμα που γενικά προκαλεί τα βλέμματα πάνω του.

RED SHOES

monroep-doll

Τα κόκκινα παπούτσια έχουν μείνει φυσικά στην ιστορία από την Marilyn Monroe και από πολλές άλλες γυναίκες που τόλμησαν να βάλουν κόκκινα παπούτσια τη στιγμή που όλες οι γυναίκες φορούσαν μαύρα ή καφέ.

Σήμερα βέβαια,τα κόκκινα παπούτσια έχουν εξελιχθεί απίστευτα πολύ.Τα συναντάμε σε μπαλαρίνες…σε πέδιλα,σε peep toes..σε γόβες …ακόμα και σε μπότες!!

Είναι ωραίο πράγμα να φοράς κόκκινες γόβες.Πολλές φορές οι άνδρες ενθουσιάζονται πιο πολύ με ένα μαύρο φόρεμα και κόκκινες γόβες παρά με το αντίθετο!!

51667711

74361829CA120_2007_MTV_Movi

Eσείς αλήθεια τι προτιμάτε?

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας, λοιπόν !Είτε είστε άνδρας ,είτε γυναίκα,μην το βάζετε κάτω.Αν έχετε συνηθίσει να φοράτε σκούρα χρώματα ,τότε παίξτε με πολύχρωμες τσάντες και παπούτσια!Οτιδήποτε έχει χρώμα γύρω μας ,μας τραβάει το βλέμμα!Και μη ξεχνάτε!!Αν βάλετε χρώμα στα ρούχα σας, στο δωμάτιό σας και γενικά στο περιβάλλον σας…τότε θα έρθει χρώμα και στη ζωή σας!Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ!

Αυτά από μένα…τα λέμε σύντομα…

 

Reblog this post [with Zemanta]