H Deliciously Ella είναι μια fitness blogger που κατάφερε να αλλάξει τελείως τη ζωή της και να τη μεταμορφώσει. Πόσο με εμπνέουν αυτοί οι άνθρωποι! Δες τι αναφέρει η ίδια στο blog της για τη μεγάλη απόφαση που πήρε πριν λίγα χρόνια:

«Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε ως αντίδραση σε μια αρρώστια που εμφανίστηκε το 2011 και λέγεται Postural Tachycardia Syndrome. Η αρρώστια είχε μεγάλη αρνητική επηρροή στη ζωή μου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.»

Η Ella αναφέρει πως λόγω του προβλήματος υγείας που είχε δεν μπορούσε να ελέγξει τους χτύπους της καρδιάς της και ο καρδιακός ρυθμός της πήγαινε από τους 60 στους 180 χτύπους μέσα σε δευτερόλεπτα. Επίσης η Ella είχε πολλά προβλήματα με το στομάχι της, πονοκεφάλους, πολλές αλλεργικές αντιδράσεις και χρόνια κόπωση με αποτέλεσμα να περνάει πολλές ώρες ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. Η Ella είχε απομακρυνθεί από τους φίλους της, έπαιρνε πολλά χάπια και δεν ήταν ευτυχισμένη.

«Λίγο καιρό μετά συνηδειτοποίησα πως έπρεπε να προσπαθήσω να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο πιο πολύ μπορούσα. Ξεκίνησα να διαβάζω και να μαθαίνω πράγματα για τη διατροφή και το υγιεινό lifestyle, και πώς αυτοί οι δύο παράγονες μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αρρώστιες.»

Τότε ήταν που η Ella αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη αλλαγή. Ήθελε να αλλάξει τον τρόπο που ζούσε. Έκοψε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και ακολούθησε μια διατροφή βασισμένη σε   χορτοφαγικές τροφές.

«Το να αλλάξω τον τρόπο που έτρωγα ήταν τόσο δύσκολο. Ήταν μια μεγάλη αλλαγή για εμένα καθώς ως φοιτήτρια η διατροφή που περιελάμβανε παγωτό, σοκολάτα, δημητριακά, μακαρόνια και άλλες επεξεργασμένες τροφές. Ήμουν ένα τέρας που καταβρόχθιζε ζάχαρη και δεν μπορούσα να μαγειρεύω. Δεν είχα φάει ποτέ κινόα, kale ή γάλα αμυγδάλου και δεν διάβαζα ποτέ τα συστατικά στις συσκευασίες των τροφήμων».

Μέσα σε 2 χρόνια η Ella σταμάτησε όλα τα φάρμακα που έπαιρνε και ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας που είχε. Ξεκίνησε να πηγαίνει σε έναν διατροφολόγο και ο γιατρός της τής έδωσε γυμναστική που επίσης της βοήθησε πολύ.

«Ήταν μεγάλη απόφαση αλλά η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ στη ζωή μου.»

Η Ella ξεκίνησε να γράφει τα πάντα στο blog της για να έχει καλύτερο κίνητρο να προχωρήσει και να μαθαίνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Επίσης το blog λειτούργησε και ως hobby και τη βοήθησε να νιώσει καλύτερα ψυχολογικά καθώς μέσα από αυτό έβλεπε την εξέλιξή της.

Dear Johnny: «Αυτό που ζούμε λέγεται…Ζωή;»

«Δεν περίμενα ποτέ να μεγαλώσει το blog μου σε αυτό που είναι σήμερα και είναι απίστευτο το συναίσθημα που νιώθω γνωρίζοντας ότι το διαβάζουν εκατομμύρια άνθρωποι και το απολαμβάνουν. Καθώς έβλεπα την κίνηση που είχε το blog μου, αποφάσισα να δημιουργήσω μια εφαρμογή που λάνσαρα τον Φρβουάριο του 2014. Το βράδυ πριν βγει η εφαρμογή online κοιτούσα τις top 200 εφαρμογές διατροφής στο itunes και είδα πως στο #200 ήταν μια εφαρμογή που βασιζόταν σε εξειδικευμένες συνταγές. Ήλπιζα να καταφέρει η εφαρμογή μου να ξεπεράσει αυτή την εφαρμογή που ήταν στη 200η θέση αλλά όταν ξύπνησα το πρωί είδα ότι ήμουν στην #1 θέση και δεν το πίστευα. Μετά την επιτυχία της εφαρμογής έβγαλα το δικό μου βιβλίο μαγειρικής τον Ιανουάριο του 2015 το οποίο έγινε το βιβλίο με τις πιο πιο πολλές πωλήσεις στον λιγότερο χρόνο από την ημέρα κυκλοφορίας του και πλέον έχει μεταφραστεί σε 16 γλώσσες. Το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο μου επίσης έκαναν ντεμπούτο στη #1 θέση.»

Το καλοκαίρι του 2015 η Ella μαζί με τον σύζυγό της αποφάσισαν να ανοίξουν μια επιχείρηση, το MaE deli. Το MaE deli έγινε γρήγορα αλυσίδα καταστημάτων στα οποία ο καθένας μπορούσε να βρει υγιεινές και νόστιμες τροφές.

Στη συνέχεια η Ella αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πιο διάσημη συνταγή του blog της για το επόμενο στάδιο της επιτυχίας της. Τα energy balls, όπως τα έλεγε, άρχισαν να παράγονται και βγήκαν στο εμπόριο τον Αύγουστο του 2016.

Αυτή τη στιγμή πωλούνται στα εξής καταστήματα: Waitrose, Starbucks, Ocado, Sainsburys, Holland and Barrett, WHSmiths, Whole Foods, Selfridges, Planet Organic κλπ.

Eυτυχία: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να τη νιώσεις!

Αυτή τη στιγμή η Ella σκοπεύει να παράγει και άλλα προιόντα και σνακς που φτιάχνονται από τα πιο υγιεινά υλικά.

«Η επιχείρηση μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Το 2015, πριν ανοίξει το deli, είχα μια ομάδα 4 ατόμων. Έναν χρόνο μετά ο Matthew και εγώ είχαμε μια ομάδα 70 ανθρώπων που μεγαλώνει πολύ γρήγορα.»