Όσοι με ακολουθείτε στον λογαριασμό μου στο instagram (Elen Vag) θα έχετε παρατηρήσει πως το αγαπημένο μου hashtag είναι το #danceroflife. Η σχέση μου με τον χορό ξεκινάει από πολύ παλιά και συγκεκριμένα από όταν ήμουν ενός χρόνου και άρχισα να περπατάω. Οι γονείς μου μού λένε πως χόρευα ασταμάτητα και αυτός ήταν και ο λόγος που στα 6 μου με έγραψαν σε μια σχολή με παραδοσιακούς χορούς. Ασχολήθηκα με τους παραδοσιακούς χορούς για πάνω από 25 χρόνια. Κάπου στην πορεία αυτή και πριν από περίπου 10 χρόνια ξεκίνησα τον μοντέρνο χορό. Λάτιν και jazz ήταν τα πρώτα είδη που με απασχόλησαν.

Έκανα λάτιν σε πολλές σχολές, αλλάζοντάς τις σαν τα πουκάμισα γιατί ποτέ δεν έβρισκα κάτι να με καλύπτει. Τα Χοροχρώματα ήταν μια σχολή στην οποία έμεινα τα πιο πολλά χρόνια και εκεί ήταν που ξεκίνησα και τις σπουδές μου πάνω στον χορό. Δοκίμασα πολλά είδη (οριεντάλ, ευρωπαικούς), έκανα ένα πέρασμα από το Hip Hop (παίρνοντας μέρος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Hip Hop) και κατέληξα πως η σχέση μου με τον Λάτιν χορό είναι αρκετά δυνατή ώστε να την αγνοήσω.

Πριν από 8 μήνες ξεκίνησα να σπουδάζω αυτό το είδος σε μια νέα σχολή και μπορώ να πω ότι είναι απίστευτα δύσκολο. Ειδικά μιας και το πρόγραμμά μου πλέον είναι πολύ φορτωμένο με ένα σωρό διαφορετικά projects (που μπορείς να τα δεις όλα εδώ!).

Φυσικά δεν μπορώ να αγνοήσω και να μην σας εξομολογηθώ και τη σχέση μου με ένα άλλο είδος χορού. Οι κρητικοί χοροί είναι το μόνο είδος (παραδοσιακών χορών) που καλύπτει πλέον την ψυχή μου και κάθε φορά που χορεύω νιώθω την καρδιά μου να φτερουγίζει, τόσο που πλέον αναρωτιέμαι μήπως οι ρίζες μου έχουν κάποια σχέση με Κρήτη.

Επειδή πολλοί με έχετε ρωτήσει για ποιο λόγο επέλεξα το #danceroflife για αγαπημένο μου hashtag αυτό που νιώθω πως μπορώ να σας πω είναι πως ακόμα δεν νιώθω τόσο έτοιμη να αποκαλέσω τον εαυτό μου #dancer (αν και κάποιες φορές το κάνω). Είμαι δασκάλα χορού σε κάποια είδη αλλά αν δεν κατακτήσω και τα λάτιν δεν θα ηρεμήσω…

Σε αυτή την κατηγορία θα βλέπεις οτιδήποτε με εξιτάρει και μου αρέσει πάνω στον χώρο του χορού και στην πορεία ίσως και μερικές δικές μου δουλειές και βίντεο. Stay tuned και μην ξεχάς πως ο χορός είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο και μπορεί να σε κάνει απίστευτα ευτυχισμένη. Απλά νιώσε τον ρυθμό του, τον ρυθμό της ζωής και ξεκίνα να κουνιέσαι σε αυτόν! Υοu are a #danceroflife no matter what!

Kisses

#danceroflife or Ella!