Υπάρχουν παπούτσια με τεράστια ιστορία. Παπούτσια που είναι πολύ στη μόδα συνεχώς και κανείς όμως δε ξέρει την ιστορία τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα παπούτσια Clarks. Σίγουρα έχουν αφήσει ιστορία και πριν σας παρουσιάσουμε τα τελευταία μοντέλα του διάσημου brand καλό θα ήταν να μάθουμε λίγα πράγματα για το πώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη μάρκα το ταξίδι της προς την επιτυχία.

1825-1900

Όλα ξεκίνησαν το 1825 στο Somerset Village του Street όταν ο Cyrus Clark άρχισε να ασχολείται με την κατεργασία χαλιών από προβιά προβάτου. Το 1830 συνεργάστηκε με τον αδερφό του, ο οποίος παρουσίασε παντόφλες  από προβιά προβάτου.

Η παραγωγή σύντομα αναπτύχθηκε, καθώς στηρίχτηκε από την αγορά της πρόσφατης ανακάλυψης των ραπτομηχανών Singer το 1856. η πρώτη εμπορική επιτυχία ήταν η ιδέα του William Clark για μια « υγιεινή σειρά υποδημάτων», σειρά που ακολουθούσε τη φυσική φόρμα και τη γραμμή του ποδιού, η οποία και εδραίωσε τη φήμη των Clarks για παραγωγή υποδημάτων φιλικών για τα πόδια.

1900-1940

Τα υποδήματα Clarks επεκτάθηκαν γρήγορα στις αρχές του 20ου αιώνα υπό την ηγεσία των John, Roger και Alice Clark. Εισήγαγαν νέες τεχνολογίες και υλικά, επωφελήθηκαν πλήρως από τις οικονομίες μαζικής παραγωγής, ανταποκρίθηκαν στην αλλαγή της μόδας και ανέδειξαν το γυναικείο αστράγαλο δίνοντας πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη γυναικείων υποδημάτων.

1940-1970

Το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ήταν η αρχή της θεαματικής επέκτασης των Clarks, τα οποία έφτασαν στις παγκόσμιες αγορές.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο Nathan Clarks δημιούργησε το σχέδιο Desert Boot. Με μοντέλο τις απλές, άνετες μπότες που οι αξιωματικοί του στρατού και συνάδελφοί του, βρήκαν στις αγορές του Καΐρου,  η μπότα αυτή είχε προσωπικότητα και γρήγορα έγινε παγκοσμίως γνωστή. Η τάση συνεχίστηκε τη δεκαετία του ‘60 με το μοντέλο Wallabee του Lance Clark – ένα απλό υπόδημα τύπου μοκασιν που αποτέλεσε ένα ακόμα κλασικό σχέδιο της φίρμας Clarks. 

1970-Σήμερα

Κατά τη δεκαετία του ’70 η επένδυση της Clarks σε τεχνολογική έρευνα απέδωσε με την εισαγωγή της πολυουρεθάνης, υλικό για την κατασκευή της σόλας, που προσέφερε στους πελάτες της Clarks πλεονεκτήματα μοναδικής άνεσης. Απίστευτα ελαφριά και παράλληλα σχεδόν άφθαρτη, η τεχνολογία πολυουρεθάνης αποτέλεσε τη βάση για πολλές επιτυχημένες σειρές προϊόντων, από τα polyveldts της δεκαετίας του ’70 έως τα τελευταία προϊόντα Active Air και Springers, τα οποία ενσωματώνουν στρώμα αέρα στο εσωτερικό της σόλας από πολυουρεθάνη.

Τα Clarks γνώρισαν σημαντική ανάπτυξη στο Η.Β. αυτήν την περίοδο με την ίδρυση μιας μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης, ενώ η διεθνής επέκταση επίσης επιταχύνθηκε, ειδικά στις Η.Π.Α. Σήμερα, 179 χρόνια από την ημέρα που όλα άρχισαν, η Clarks αποτελεί την υπ’ αριθμόν 1 φίρμα υποδημάτων παγκοσμίως!

Τα νέα μοντέλα

Για τη γυναίκα…

Για τον άνδρα…

Βρείτε όλα τα παραπάνω σχέδια και ακόμα περισσότερα εδώ!

Δείτε Επίσης..

Ανδρικά μοκασίνια: Το πιο κουλ ανδρικό παπούτσιΑνδρικά μοκασίνια: Το πιο κουλ ανδρικό παπούτσι

Μοκασίνια!! Ίσως το μοναδικό καλό ανδρικό παπούτσι (more…)

 

Γαλότσες: Οι απαραίτητες μπότες του ΧειμώναΓαλότσες: Οι απαραίτητες μπότες του Χειμώνα

Στην Αγγλία οι γαλότσες είναι γνωστές ως Wellies, εξαιτίας (more…)

 

Η ιστορία του Calvin Klein και οι υπέροχες τσάντες του Η ιστορία του Calvin Klein και οι υπέροχες τσάντες του

O διάσημος οίκος Calvin Klein κάθε χρόνο μας κακομαθαίνει (more…)

 

Ugg: Οι τέλειες μπότες για το Χειμώνα Ugg: Οι τέλειες μπότες για το Χειμώνα

Οι UGG μπότες έχουν γίνει μόδα τα τελευταία (more…)

 

Ανδρικά μποτίνια: Διαλέξτε το τέλειο για εσάς! Ανδρικά μποτίνια: Διαλέξτε το τέλειο για εσάς!

Το χειμώνα οι άνδρες δε συνηθίζουν να φοράνε μποτάκια και (more…)