Το καλοκαίρι είναι η εποχή που (όσον αφορά τη μόδα) τα βλέπουμε όλα. Οι κανόνες χαλαρώνουν, όλοι έχουν άλλη διάθεση και οι παραλίες και ο καυτός ήλιος της Ελλάδας δεν βοηθάνε και πολύ στο να κάνουμε συνετές επιλογές.

Λένε πως ο ‘ελληνικός ήλιος’ μαγεύει τους ανθρώπους. Αν αυτό είναι αλήθεια τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε όλες αυτές τις κοπέλες που εμφανίζονται στις παραλίες με πλατφόρμες, ψηλοτάκουνα και styling κατάλληλο μόνο για βαρύ κλάμπινγκ.

Κάθισα και σκέφτηκα-με πολύ προσοχή- και κατέληξα στο ποια παπούτσια είναι τα απόλυτα αποδεκτά στην παραλία και θα μπορούσατε να φοράτε άνετα χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Σαγιονάρες Πρόκειται για τα παπούτσια-κυρίαρχους του καλοκαιριού που συνήθως επιλέγει ο περισσότερος κόσμος για τις εξορμήσεις του στην παραλία. Μπορείτε να τα φοράτε άφοβα και χωρίς κανένα άγχος για το ποιοι θα σας κοιτάξουν και τι θα σχολιάσουν. Είστε 100%μέσα στο κόνσεπτ παραλία.

aa

aaa

a

Σανδάλια Αν τα σανδάλια σας είναι φλατ μπορείτε άνετα να τα φορέσετε στην παραλία. Αν είναι δερμάτινα όμως θα τα καταστρέψετε από το αλάτι και το θαλασσινό νερό, ενώ αν δεν είναι δερμάτινα θα αρχίσουν να μυρίζουν ακόμα πιο έντονα. Γι’αυτό φορέστε τα, αλλά με δική σας ευθύνη. Πάντως κανείς δεν θα αναρωτηθεί γιατί φοράτε σανδάλια στην παραλία. Τα σανδάλια είναι επιτρεπτά παπούτσια παραλίας απλά ίσως χαλάσουν πιο γρήγορα.

e

ee

Αθλητικά/Πάνινα Τα αθλητικά παπούτσια μπορούν άνετα να φορεθούν στην παραλία αλλά καλό θα ήταν να τα επιλέξετε μόνο σε περίπτωση που πάτε σε κάποια απομακρισμένη παραλία και έχετε σκοπό να σκαρφαλώσετε βράχια. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να φοράτε κλειστά παπούτσια το καλοκαίρι και ειδικά τις πρωινές ώρες. Τα πόδια, το καλοκαίρι ειδικά, πρέπει να αερίζονται.

d

dd

Πλαστικά Τα πλαστικά παπούτσια είναι επίσης απόλυτα επιτρεπτά για την παραλία καθώς κυρίως για αυτόν τον λόγο φτιάχνονται. Υπάρχουν στο εμπόριο παπούτσια από σιλικόνη ή πλαστικό που όσο και αν βραχούνε θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πως δεν θα πάθουν τίποτα απολύτως.

b

bb

bbb

bbbb

bbbbb

Εσπαντρίγιες Στις εσπαντρίγιες ισχύει ο ίδιος κανόνας που ισχύει και στα σανδάλια. Δυστυχώς με την άμμο και τη θάλασσα καταστρέφονται. Μπορείτε να τις φορέσετε 1-2 φορές στην παραλία αλλά να θυμάστε πως ίσως σας ξεθωριάσουν. Οι εσπαντρίγιες αντέχουν το νερό αλλά όχι το πολύ αλάτι.

f

ff

Πλατφόρμες Υπάρχει ένα είδος πλατφόρμας που είναι αποδεκτό στην παραλία. Πρόκειται στην ουσία για σαγιονάρες με έξτρα πάτο ώστε να μπορείτε να κυκλοφορήσετε άνετα στη θάλασσα και να μη χρειαστεί να φορέσετε φλατ εφόσον δεν το θέλετε.

aaaa

aaaaa

Crocs Τα crocs αποτελούν κατηγορία από μόνα τους όταν μιλάμε για παπούτσια παραλίας. Πολύς κόσμος τα προτιμάει γιατί είναι άνετα, δεν παθαίνουν τίποτα και φυσικά είναι αδιάβροχα.

c

cc

 

PicMonkey Collage

Λευκά σανδάλια: Είναι το πιο δυνατό τρεντ του καλοκαιριού;

Χοντροκομμένα πέδιλα: Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι η απόλυτη μόδα του καλοκαιριού

Wedges sneakers: Δεν υπάρχει πιο μοδάτο παπούτσι από αυτό για φέτος το καλοκαίρι

H Courture Fashion Week μας προτρέπει να φορέσουμε στα πόδια μας nude

PicMonkey Collage2

Facebook | BloglovinTwitter | Pinterest