Επιτέλους η Couture Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα events μόδας, ένα event όπου σπουδαίοι οίκοι (οι καλύτεροι των καλύτερων) παρουσιάζουν Υψηλή Ραπτική με δημιουργείες που συζητιούνται όλο το χρόνο και φοριούνται από διάσημες σε υψηλής αξίας events! Λατρεύουμε την Couture Εβδομάδα Μόδας γιατί μας παρασείρει σε έναν κόσμο σχεδόν μαγικό με τη μόδα να γίνεται τέχνη και τα μοντέλα ο δημιουργικός καμβάς σπουδαίων σχεδιαστών!

Την πρώτη μέρα της Couture Fashion Week για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2013/2014 είδαμε και το show του Γάλλου σχεδιαστή Alexis Mabille.

alexismabille

Λίγα λόγια για τον σχεδιαστή

Ο Alexis Mabille γεννήθηκε το 1977 στη Γαλλία και από μικρό η μητέρα του τον έμαθε τις βασικές αρχές της δημιουργείας του ρούχου, με αποτέλεσμα όντας έφηβος ο Alexis έφτιαχνε ρούχα για φίλους αλλά και για την οικογένειά του. Το 1995 σπούδασε σε Couture σχολή και αποφοίτησε ένα χρόνο πριν το προκαθορισμένο εξαιτίας του ταλέντου του. Μαθήτευσε στους οίκους Ungaro, Nina Ricci και λίγο αργότερα πήγε στον οίκο Dior όπου ο John Galliano είδε το ταλέντο του και τον έβαλε να σχεδιάσει τα αξεσουάρ του οίκου το 1997. Το 2005 ίδρυσε το δικό του brand, ενώ το 2008 συμμετείχε για 1η φορά στην Couture Fashion Week.

alexismabille2

Τι είδαμε στο show

Στο show του Alexis Mabille είδαμε μοναδικά ρούχα φτιαγμένα και προσεγμένα με την κάθε τους λεπτομέρεια. Ο Alexis Mabille μας έχει συνηθίσει σε σχετικά ογκώδη ρούχα ή λεπτομέρειες ρούχων, ενώ ο φιόγκος αποτελεί σήμα κατατεθέν του και θα το δείτε σε πολλά ρούχα και αξεσουάρ του. Αν προσέξετε με προσοχή τα ρούχα του θα δείτε πως σχεδόν όλα έχουν κάπου κρυμμένο ένα φιόγκο! Λατρέψαμε τα παντελόνια που σε στενή γραμμή τελείωναν ελάχιστα πιο πάνω από τον αστράγαλο! Τα φορέματα ήταν είτε κοντά με βολάν ή ασυμμετρίες είτε σε μάξι γραμμή και σε γοργονέ ύφος.

alexismabille3

Χρώματα

Στα χρώματα είδαμε να κυριαρχεί το γκρι και οι αποχρώσεις του, το κίτρινο, το λαδί, το μαύρο αλλά και το ροζ και το θαλασσί.

alexismabille4 alexismabille5 alexismabille6 alexismabille7 alexismabille8 alexismabille9 alexismabille10 alexismabille11 alexismabille12 alexismabille13 alexismabille14 alexismabille15 alexismabille16 alexismabille17 alexismabille18 alexismabille19 alexismabille20 alexismabille21 alexismabille22 alexismabille23 alexismabille24 alexismabille25 alexismabille26 alexismabille27

alexismabille28Photos Credit: Go RunWay