Έχω μία αίσθηση πως αν ο Alexander McQueen ζούσε θα ήταν πολύ περήφανος για την τελευταία ανδρική κολεξιόν της Sarah Burton για τον οίκο του. Δε ξέρω γιατί ένοιωσα αυτό το πράγμα, αλλά πιστεύω πως έτσι θα ήταν. Η κολεξιόν για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 είχε κάτι το περίεργο. Ήταν τα μοντέλα, που δεν ήσουν σίγουρος αν είναι γυναίκε ή άνδρες, τα ρούχα που έβγαζαν μία γυναικεία αίσθηση, ήταν τα σχέδια, ήταν όλο το πακέτο? Δε ξέρουμε, αλλά αυτό που ξέρουμε ήταν οτι αυτή η επίδειξη είχε άρωμα Alexander McQueen και αυτό μας άρεσε πολύ.

ALEXANDERMCQUEEN

ALEXANDERMCQUEEN2 ALEXANDERMCQUEEN3

 

Τι είδαμε

Τα ρούχα ήταν σε γενικές γραμμές σε oversized γραμμές, με φαρδιά σακάκια να συνδυάζονται με βερμούδες και κάπρι παντελόνια. Οι μπαλαρίνες με λουράκι ολοκλήρωναν σχεδόν τις περισσότερες εμφανίσεις των μοντέλων, ενώ στο πιο επίσημο ντύσιμο είδαμε ασπρόμαυρα σύνολα συνδυασμένα με μαύρα μποτάκια. Η δαντέλα και το σατέν υπήρχαν σε κάποια από τα ρούχα και τα έκαναν να φαίνονται ακόμα πιο γυναικεία. Μήπως η μόδα αρχίζει τείκά να εξισώνει τα δύο φύλα?

ALEXANDERMCQUEEN4 ALEXANDERMCQUEEN5 ALEXANDERMCQUEEN6 ALEXANDERMCQUEEN7 ALEXANDERMCQUEEN8

Χρώματα

Στα χρώματα είδαμε να κυριαρχεί το λευκό και το μπεζ, ενώ επίσης είδαμε αρκετό μαύρο αλλά και prints που θύμιζαν λίγο παλιά εποχή, όπως μας είχε άλλωστε συνηθίσει και ο ίδιος ο McQueen. Επίσης είδαμε και λίγο floral σε έντονους αλλά και ασπρόμαυρους τόνους.

ALEXANDERMCQUEEN9 ALEXANDERMCQUEEN10 ALEXANDERMCQUEEN11 ALEXANDERMCQUEEN12 ALEXANDERMCQUEEN13 ALEXANDERMCQUEEN14 ALEXANDERMCQUEEN15Photos Credit: Vogue UK