Σήμερα 25 Αυγούστου 2012, ξεκινάει η Εβδομάδα Μόδας στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Brisbane. Η Εβδομάδα Μόδας θα πραγματοποιηθεί στις 25-31 Αυγούστου και ήδη έχουν ξεπουληθεί όλα τα εισητήρια για τα περισσότερα show. Οι επιδείξεις θα λάβουν χώρα στο Treasury Casino & Hotel στην καρδιά της πόλης! Στις επιδείξεις θα δούμε ρούχα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013.

To FashionWay φυσικά θα σας ενημερώσει με όλα τα νέα από τις επιδείξεις και φυσικά τα τρεντς! Η συγκεκριμένη Εβδομάδα Μόδας έχει σκοπό να έχει στο κοινό της άτομα που αγαπάνε τη μόδα και μπορούν να την παρακολουθήσουν χωρίς να χρειάζεται να έχουν μέσο ή τεράστιο πορτοφόλι. Τα εισητήρια κυμαίνονται από 33-35 δολάρια. Φυσικά υπάρχουν και πιο ακριβά που παρέχουν και άλλες δυνατότητες, αλλά για αυτούς που αγαπάνε τη μόδα και θέλουν απλά να παρακολουθήσουν τα τρεντς από κοντά, χωρίς πολλά έξοδα, είναι μια χαρά! Επίσης όσοι παραολουθήσουν τα show έχουν τη δυνατότητα να αγοάσουν όσα είδαν εκεί, σε μαγαζάκια που στύνονται στο χώρο.

Γενικά στο εξωτερικό συνηθίζεται να υπάρχουν μπουτίκ με τα ρούχα των σχεδιαστώ όπου ο κόσμος μπορεί να πάει να τα δει από κοντά, να τα αγγίξει, να τα επεξεργαστεί και αν μπορεί να τα αγοράσει επίσης. Στην Ελλάδα αυτόδε γίνεται. Κάποτε κάποιος σχεδιαστής μου είχε πει πως είχε κάνει μία προσπάθεια να καταφέρει κάτι τέτοιο, αλλά οι υπόλοιποι σχεδιαστές δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Νομίζω θα έπρεπε να αρχίσει να γίνεται και στην Ελλάδα αυτό.

Στην Athens Xclusive Designers Week, υπάρχει μόνο ένας χώρος όπου μπορείς να αγοράσεις μερικά vintage κομμάτια, ενώ στην Εβδομάδα Μόδας που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη, υπάρχει μία μπουτίκ στην οποία όμως βρίσκεις λίγα κομμάτια (ωστόσο σε πολύ καλές τιμές).

Η Αθήνα είναι μία πολύ που γέννησε τη μόδα, η Ελάδα είναι μία χώρα που γέννησε τη μόδα. Θα έπρεπε νατην τιμάμε λίγο περισσότερο. Για ποιο λόγο πολλοί θεωρούν την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο ισάξια με αυτή της Νέας Υόρκης? Για ποιο λόγο να μην κάνουμε το ίδιο και εδώ… Δε ξέρω ίσως παρασύρθηκα από τον αέρα των Εβδομάδων Μόδας που ήδη νοιώθω να μυρίζω και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Όπως και να’χει αξίζει ναπροσπαθήσουμε λίγο περισσότερο!

Πίσω στην Εβδομάδα Μόδας στην Αυστραλία, ας δούμε το πρόγραμμα..

25 Αυγούστου

Σχεδιαστές: Scanlan & Theodore, Akira, Lee Mathews, Ginger & Smart, Easton Pearson, Lisa Ho, EP by Easton Pearson, Wil Valor, Trelise Cooper, Threadbare.co (featuring Ellery, Georgia Hardinge, Dion Lee, Dion Lee II, Aje, Maurie & Eve, Josh Goot), Richards & Richards (featuring Richards & Richards, Isaia, Luigi Borrelli, Faconnable, Sutor Mantellassi, Versace), Paul Hunt.

26 Αυγούστου

Σχεδιαστές: Queensland Swimwear Company, Molly & Polly Swimwear, Colin Heaney, White Sands and Camilla, Darb Couture, Tengdahl, The Hat Box, Maiocchi, Pia du Pradal, Bora,  Sacha Drake, George Wu, Susan Rep, Living Silk, Jordanna Regan, MXM Couture.

Jewellery designers: Stones, Girls Love Pearls, Robert White Jeweller, Kellies Antiques, Details Designer Jewellery.

27 Αυγούστου

Στις 10.00 η Kellie Alderman θα παρουσιάσει Fashion Trends ενώ στις 18.30 θα παρουσιαστούν τα λουκ της νέας σεζόν από γνωστούς πωλητές μόδας.

28 Αυγούστου

Σχεδιαστές: sass & bide, Jayson Brunsdon, Wayne Cooper, Manning Cartell, Arthur Galan AG, Aurelio Costarella, Charlie Brown, Ellery, Magdalena Velevska, Cue, Jane Lamerton, Perri Cutten, Simona, Blaq, Dom Bagnato, T.M.Lewin, Seafolly, Cozi by Jennifer Hawkins.

29 Αυγούστου

Θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις αποφοίτων από τα 6 καλύτερα πανεπιστήμια και σχολές μόδας της Αυστραλίας. Θα δωθούν και βραβεία.

30 Αυγούστου

Σχεδιαστές: Alexis Dawn, Urbbana, Surafina, Austen Brothers, Adorne, Chasing Bow (featuring Alice McCall, Shakuhachi, Limedrop, Beau In The Woods), Lisa Brown, Isabella Longginou, Erin Hassall, AMIRA, Kip and Brand, Begitta, Shakah, Tovah, and Ash to Gold.

31 Αυγούστου

Ανασκόπηση όλων των shows και coctail party.

Φυσικά όλες τις ημέρες υπάρχουν πάρα πολλά events, party, covtail party, dinner party, tea party κια ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη γιορτη της μόδας..