Το πιστεύω ακράδαντα πως κάθε καλοκαίρι μας δίνονται σπουδαία μαθήματα ζωής! Και ο λόγος που το καλοκαίρι συμβαίνει αυτό είναι επειδή αυτή την εποχή του χρόνου είμαστε πιο χαλαροί ώστε να δούμε αυτά τα μαθήματα ζωής και να τα συνηδειτοποιήσουμε. Οι υπόλοιπες εποχές του χρόνου είναι τόσο έντονες με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις που δεν προλαβαίνουμε καν να χαμογελάσουμε (τουλάχιστον όπως έχουν εξελιχθεί οι ρυθμοί ζωής τα τελευταία χρόνια).

Και φέτος λοιπόν νιώθω ότι έμαθα σημαντικά πράγματα για τη ζωή και για εμένα και τα μοιράζομαι μαζί σου. Ίσως σε βοηθήσουν και σένα να καταλάβεις πως όλοι βιώνουμε διάφορες καταστάσεις στη ζωή μας, πως δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω και πως ό,τι έγινε χτες δεν πρέπει να μας αφορά στο σήμερα!

Μάθημα #1
Κάνε τα σχέδιά σου για το μέλλον σου, κάνε όνειρα, βρες την κατεύθυνση που σου λέει η καρδιά σου να πας και μην αποκαλύψεις σε κανέναν τίποτα! Απλά βάλε στόχο και προχώρα.

Μάθημα #2
Νιώσε το πόσο αληθινή είσαι….Το πόσο τρωτή είσαι. Επέτρεψε στον εαυτό σου να βιώνει όλα τα συναισθήματα ελεύθερα. Κλάψε, γέλα, νιώσε τα πάντα και μην καταπιέζεις κανένα συναίσθημα.

Μάθημα #3
Κάνε αλλαγές στην εμφάνισή σου με βάση τα πραγματικά δικά σου θέλω. Όσα αρνητικά ή θετικά σχόλια κι αν ακούσεις μην σε νοιάζει…Προχώρα και κάνε τις αλλαγές σου μέχρι η «Ελένη» (η Μαρία, η Δήμητρα, η Κατερίνα, ΕΣΥ δηλαδή) να νιώσει ο εαυτός της, να νιώσει οικεία με αυτό που βλέπει στον καθρέφτη.

Μάθημα #4
Μην πιστεύεις κανέναν ό,τι και αν σου πει! Οι άνθρωποι γύρω σου θα σου τάξουν διάφορα πράγματα (σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο) γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θέλουν να σε χάσουν. Μην πιστεύεις κανέναν. Κάνε απλά τα δικά σου σχέδια και όπου βγει.

Μάθημα #5
Φόρα αυτό το παντελόνι ή αυτό το φόρεμα που τόσο καιρό έχεις στην ντουλάπα και δεν το φοράς μέχρι να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου! Μην αφήνεις ούτε μια μέρα να περάσει χωρίς να τη ζεις στο έπακρο. Ακόμα κι αν αυτό αφορά τα ρούχα σου!

Μάθημα #6
Τόλμησε! Μπορεί να νιώθεις πως έχεις δημιουργήσει μια safe zone γύρω σου και πως στα 25 σου, 30, 40, 50 δεν μπορείς εύκολα να βγεις από αυτήν. Ξεκίνα με baby steps. Τόλμησε να κάνεις μικρές αλλαγές και τόλμησε πράγματα που δεν θα τόλμαγες χτες, προχτές, πέρυσι, πριν 5 χρόνια.

Μάθημα #7
Η ταχύτητα δεν μετράει. Forward is forward! Ακόμα κι αν σου πάρει 2,3, 5 ή 10 χρόνια να πετύχεις έναν στόχο δεν πειράζει. Απόλαυσε τη διαδρομή.

Μάθημα #8
Τα πάντα περνάνε! Ο φόβος πολλών ανθρώπων όταν βιώνουν μια δυσάρεστη κατάσταση είναι ότι αυτό που νιώθουν θα το νιώθουν για πάντα. Κι όμως δεν είναι έτσι! Αυτό που νιώθεις τώρα ΑΥΡΙΟ δεν θα το νιώθεις, σε έναν μήνα δεν θα το νιώθεις…

Μάθημα #9
Κάθε στιγμή που νιώθεις ένα δίλημμα σκέψου τι θα ήθελε να είχες κάνει ο 80χρονος εαυτός σου. Αυτή η οπτική θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Μάθημα #10
Αγάπησε περισσότερο! Ο Osho είχε πει πως η αγάπη λύνει όλα τα προβλήματα της ζωής. Αν νιώθεις φόβο για κάτι τότε απλά δεν αγαπάς πολύ. Άσε την αγάπη να ρέει ελεύθερη μέσα στο αίμα σου και προς πάσα κατεύθυνση. Αυτή η συμβουλή με έσωσε αυτό το καλοκαίρι από πολλές καταστάσεις και θα σε βοηθήσει και εσένα πολύ, ό,τι κι αν αντιμετωπίζεις στη ζωή σου!

#soonfree: ΑΥΤΗ η instagrammer άλλαξε μαλλιά και άλλαξε όλη της η ζωή!