Σε προηγούμενο άρθρο στο FashionWay είχαμε ανακαλύψει πώς να βρούμε την κατάλληλη απόχρωση make up ώστε το πρόσωπό μας να δείχνει τέλειο και να μην παρουσιάζονται δυχρωμίες με το λαιμό και το δέρμα μας γενικότερα. Είχαμε πει λοιπόν πως για να βρεις το καλύτερο make up πρέπει να επιλέξεις ακριβώς το χρώμα της επιδερμίδας σου. Όσον αφορά το κονσίλερ ισχύουν άλλοι κανόνες.

Πώς να επιλέξω το σωστό κονσίλερ

Για να επιλέξεις το σωστό κονσίλερ πρέπει να βρεις τον τόνο του δέρματός σου και να επιλέξεις 2 τόνους πιο ανοιχτό κονσίλερ. Αυτό ισχύει για την περιοχή κάτω από τα μάτια και αν θέλουμε να κρύψουμε μαύρους κύκλους. Αν θέλεις με το κονσίλερ να καμουφλάρεις και διάφορα σημαδια που έχεις διάσπαρτα στο πρόσωπό σου, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τη λογική του make up, να επιλέξεις δηλαδή κονσίλερ ακριβώς στον τόνο του δέρματός σου. Οπότε αν θες να είσαι πλήρως καλυμένη και να έχεις τέλειο αποτέλεσμα, πρέπει να πάρεις 2 κονσίλερ, το ένα σε 2 τόνους πιο ανοιχτό για κάτω από τα μάτια (το τοποθετείς πριν το make up), και ένα στον ίδιο τόνο με το make up για να καλύψεις σημάδια (το τοποθετείς μετά το make up).

Στις περισσότερες επιδερμίδες ταιριάζει κονσίλερ με βάση σα χρώμα το κίτρινο, ενώ στις πολύ σκούρες-μαύρες επιδερμίδες ταιριάζουν τα κονσίλερ με βάση χρώματος το πορτοκαλί.

Πού δοκιμάζουμε το κονσίλερ

Όπως και στο make up το κονσίλερ δοκιμάζεται στο λαιμό, ή πίσω από το αυτί, ή στον καρπό. Προσέχεις να επιλέξεις μία απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από το δέρμα σου. Μην το παρακάνεις επιλέγοντας πολύ ανοιχτή απόχρωση, γιατί το αποτέλεσμα δε θα είναι κολακευτικό.

Πάμε τώρα να δούμε 20 από τα καλύτερα κονσίλερ της αγοράς

#1. Too Faced Absolutely Flawless Concealer

#2. Clinique Advanced Concealer

#3. Clinique Continuous Coverage SPF 15

#4. Lancome Effacernes Waterproof Protective Undereye Concealer

#5. Make Up For Ever Lift Concealer

#6. Make Up For Ever 5 Camouflage Cream Palatte

#7. Exuviance Coverblend Multifunctional Concealer

#8. Make Up For Ever Full Cover Concealer

#9. Bobbi Brown Tinted Eye Brightener

#10. Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer

#11. Cle de Peau Concealer

#12. IT Cosmetics Bye Bye Under Eye

#13. Origins Quick, Hide! Concealer

#14. Alison Raffaele True Concealer

#15. Clarins Instant Light Complexion Perfector

#16. NARS Immaculate Complexion Concealer

#17. Yves Saint Laurent Touche Eclat

#18. Clinique Airbrush Concealer

#19. Bobbi Brown Creamy Concealer Kit

#20. Bourjois Brush concealer