Οι σαγιονάρες κάθε καλοκαίρι αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Προσφέρουν άνεση και φοριούνται κυρίως στην παραλία. Πλέον βέβαια υπάρχουν πολύ εξελιγμένες, στυλιστικά, σαγιονάρες οι οποίες μπορούν να φορεθούν ακόμα και στη βόλτα μας στα καλοκαιρινά μπαράκια των διακοπών μας.

Λίγη ιστορία

H λέξη ‘Σαγιονάρα’ στα γιαπωνέζικα σημαίνει ‘Αντίο’! Αυτό έγινε γνωστό στη Δύση όταν ο Αμερικανός συγγραφέας James Albert Michener (1907 – 1997) έγραψε το μυθιστόρημα ‘Sayonara’.Η λέξη όμως έγινε ακόμα πιο γνωστή στους απλούς ανθρώπους όταν ο σκηνοθέτης Joshua Logan μετέφερε το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για μία ρομαντική ταινία με πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο, στο ρόλο ενός Αμερικανού πιλότου, και την Ουμέκι Μιγιόσι, μία γιαπωνέζα την οποία ερωτεύεται ο Μάρλον Μπράντο. Σύμφωνα με το σενάριο ο Μπράντο θα εγκαταλείψει την αγαπημένη του, εξ ου και ο τίτλος ‘σαγιονάρα’.

Στην ταινία, κατά σύμπτωση, οι γιαπωνέζες ηθοποιοί φοράγανε τα παραδοσιακά τους υποδήματα που έμοιαζαν πολύ με τις σημερινές σαγιονάρες. Από τότε λοιπόν οι άνθρωποι της Δύσης έμαθαν να αποκαλούν τα συγκεκριμένα παπούτσια’σαγιονάρες‘ εξαιτίας του τίτλου της ταινίας. Η λέξη βέβαια έμεινε περισσότερο στην Ελλάδα παρά στην υπόλοιπη Δύση, όπου εκεί πλέον αυτός ο τίτλος έχει εξασθενίσει.

Η Μιγιόσι έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που πήρε το βραβείο Όσκαρ.

Σήμερα

Σήμερα οι σαγιονάρες φοριούνται από όλες τις ηλικίες γιατί είναι πολύ άνετες και βολεύουν ιδιαίτερα στην παραλία. Φυσικά οι διάσημοι τις λατρεύουν και τις φοράνε σε κάθε είδους εμφάνισή τους!

Εμείς σας προτείνουμε μερικές γυναικείες σαγιονάρες στην παρακάτω gallery..

[nggallery id=3719]

..και μερικές ανδρικές σαγιονάρες..

[nggallery id=3720]

Mπορείτε να αγοράσετε σαγιονάρες εδώ!

Δείτε Επίσης: Adidas: Η απόλυτη μάρκα για χορευτές και όχι μόνο

 Δείτε Επίσης: Εσπαντρίγιες: Παπούτσια με μεγάλη ιστορία

Δείτε Επίσης: Νew Hot Trend: Shopping Bags

Δείτε Επίσης: Άνετα καλοκαιρινά ανατομικά παπούτσια με στυλ