Αν κάθε φορά που βάζετε κρέμα νοιώθετε ότι σας κάνει πιο λιπαρό το δέρμα ή αν παρατηρήσατε υπερβολική ξηρότητα στο δέρμα σας, τότε ο Dr Paul Jarrod Frank μας δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για να διαλέξουμε τα σωστά προιόντα περιποίησης.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα

a

Πώς θα καταλάβετε οτι έχετε λιπαρό δέρμα: Αν το πρωί που ξυπνάτε το δέρμα σας γυαλίζει τότε δε σημαίνει απαραίτητα πως έχετε λιπαρό δέρμα. Η γυαλάδα μπορεί να εμφανίστηκε εξαιτίας της κρέμα νυκτός.  Αν όμως το βράδυ που πάτε για ύπνο το δέρμα σας γυαλίζει τότε το πιο πιθανό είναι πως το δέρμα σας είναι λιπαρό.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό που περιέχει AHA δηλαδή glycolic ή salicylic acid.

Προιόντα ιδανικά για λιπαρό δέρμα

 Glytone Step-Up Cleanse Mild Gel Wash ($30, glytone-usa.com

Vitaphenol Sheer Moisturizer ($95, vitaphenol.com).

Αν έχετε ξηρό δέρμα

b

Πώς θα καταλάβετε οτι έχετε ξηρό δέρμα: To δέρμα σας είναι ξηρό και παραμένει ξηρό ακόμα και αν έχετε κάτσει μία ολόκληρη μέρα στη ζέστη.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε: Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και ειδικά το χειμώνα τότε το Aquaphor ($4.79, aquaphorhealing.com) είναι ευεργετικό για εσάς. Προσέξτε με την απολέπιση γιατίο μπορεί να σας κάνει το δέρμα ακόμα πιο ξηρό. Προτείνουμε το Fresh Sugar Face Polish ($55, sephora.com) που κάνει απαλή απολέπιση. Για αυτούς που έχουν εκζέματα ας προτιμήσουν απλά νερό.

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

d

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε ευαίσθητο δέρμα: Αν κοκκινίζετε, έχετε φαγούρα, αν καίγεστε εύκολα από τον ήλιο.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε: Ένα καλό προιόν είναι το Neutrogena Oil-Free Acne Wash Redness Soothing Facial Cleanser ($7.49, neutrogena.com). Χρησιμοποιείστε ένα κρεμώδες  απολεπιστικό όπως το Aveeno Skin Brightening Daily Scrub ($8, aveeno.com).

Αν έχετε μεικτό δέρμα

c

Πώς θα καταλάβετε οτι έχετε μεικτό δέρμα: Το δέρμα σας είναι λιπαρό στη γωνία T και το υπόλοιπο είναι ξηρό.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε: Ένας καλός τρόπος για να εξισσοροπήσετε τη γυαλάδα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα έλειο όπως το Josie Maran 100% Pure Argan Oil ($48, josiemarancosmetics.com). Επίσης η απολέπιση βοηθάει και σε αυτήν την περίπτωση.