Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟ…

Όλα ξεκίνησαν τον 17ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1727 όταν ένας Άγγλος βιομήχανος σιδέρωσε ένα κομμάτι καρό ύφασμα που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες του ,τυλίγοντας το γύρω από τη μέση τους! Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η χαρακτηριστική τσάκιση που είχαν τα κιλτ των Σκοτσέζων.

Που να γνώριζε τότε ο συγκεκριμένος βιομήχανος ότι θα έπαιζε τόσο καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μόδας.Το καρό έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον 17ο αιώνα και αποτελούσε το καθημερινό ένδυμα των σκοτσέζων. Ήταν μάλλινο με ύψος 1.5 μέτρο και μήκος πάνω από 5 μέτρα!

Όσο περνούσαν τα χρόνια οι άντρες άρχισαν να φοράνε το κιλτ περισσότερο ως επίσημο ένδυμα και λιγότερο καθημερινά. Σήμερα το κιλτ φοριέται μόνο σε γάμους και επίσημες εκδηλώσεις, ενώ λίγοι είναι αυτοί που εξακολουθούν να το φοράνε πλέον και στην καθημερινή τους ζωή!

Πολύ διάσημοι στην πορεία των χρόνων φόρεσαν κιλτ,είτε για να τιμήσουν τη σκοτσέζικη καταγωγή τους ,είτε από άποψη μόδας.

Το καρό του χρώμα έγινε μόδα ,η οποία δεν έχει χαθεί στο πέρασμα των χρόνων, τουναντίον απέκτησε ύφος, στυλ και μορφοποιήθηκε έτσι ώστε να ταιριάζει σε όλα τα γούστα και όλων των ειδών τους ανθρώπους…..και όχι μόνο!!!

Πολλοί σχεδιαστές το χρησιμοποίησαν στις επιδείξεις τους όπως οι Ralf Lawrren, D&G, Chloe, Alexander McQyeen , Tzu Takahashi, Ray Kawakubo.

Πρωτοπόρα ωστόσο ήταν η Vivian Westwood,η οποία επανέφερε το 1980 το καρό στις πασαρέλες με ένα τελείως νεανικό χαρακτήρα, διαψεύδοντας όσους πίστευαν ότι καρό και νέοι δεν πάνε μαζί!!!

Πέρυσι έγινε επανάσταση στo χώρο της μόδας μέσω της αμερικάνικης σειράς Gossip Girl .Το καρό επανήλθε στη μόδα μέσω αυτής της σειράς που διαδραματίζει τις ζωές 17χρονων μαθητριών σε σχολείο πλουσίων στο Manhattan . H σειρά μπορεί να μην πήγε πολύ καλά αλλά ενέπνευσε,πάρα πολλούς σχεδιαστές να συμπεριλάβουν στις κολεξιόν τους καρό και πλισέ υφάσματα!!

Ωστόσο φέτος το καρό κάνει το πιο δυναμικό του comeback και έχει κυριαρχήσει στις περισσότερες πασαρέλες .Ειδικά το μαύρο-κόκκινο καρό θα κλέψει τις εντυπώσεις και είναι must για όλα τα γούστα…

Για τους όχι και τόσο τολμηρούς που ωστόσο θέλουν να είναι

πάντα μέσα στη μόδα ,τα αξεσουάρ σε τόνους καρό είναι η καλύτερη επιλογή!!

Γι’αυτό μη φοβάστε!! Τολμήστε να αγοράσετε καρό ρούχα και αξεσουάρ, ακόμα και αν του χρόνου δεν θα είναι στη μόδα, σε 2 χρόνια θα είναι πάλι παρών.Τα καρό είναι από τα λίγα ρούχα με τόση παράδοση και ιστορία, που καταφέρνουν 4 αιώνες μετά να είναι για άλλη μία φορά στο επίκεντρο της προσοχής. Δεν ήταν και ούτε θα είναι ποτέ out of season. Eίναι η τέλεια επιλογή για τους φασιονίστες και μη ,του φετινού χειμώνα!