Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί από πολλούς να είναι συνηφασμένα με την σύγχρονη εποχή, όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. Πολλοί επίσης θεωρούν πως όταν ένας άντρας φοράει ψηλοτάκουνα στη σημερινή εποχή, το κάνει επειδή απλά δεν είναι τόσο άντρας. Και οι δύο εκδοχές φυσικά είναι λανθασμένες καθώς ούτε τα ψηλοτάκουνα είναι σύγχρονα δημιουργήματα, αλλά ούτε φοριούνται από άντρες ως αποτέλεσμα της σύγχρονης μόδας και της ταύτισης των 2 φύλων.

Όταν ανακαλύφθηκαν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια φοριούνταν εξίσου και από γυναίκες αλλά και από άνδρες, και μάλιστα για πολλούς αιώνες.

Παρόλο που οι Αιγυπτιακοί τάφοι δείχνουν πως οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που φόρεσαν τακούνια, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές καθώς η ύπαρξη τακουνιών πρώτη φορά ταυτοποιείται να συνέβει στην Ελληνιστική περίοδο.

Ωστόσο η πρώτη εξακρυβωμένη επιλογή ψηλοτάκουνων από άτομο της υψηλής κοινωνίας, έγινε το 1533 όταν η Catherine de’Medici, φόρεσε ψηλά τακούνια στο γάμο της με τον Δούκα της Ορλεάνης. Έτσι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια εξαπλώθηκαν και έγιναν πολύ γρήγορα μόδα στη Γαλλία. Η Mary Tudor επίσης φορούσε ψηλοτάκουνα και μάλιστα ιδιαίτερα ψηλά και μέχρι τον 19ο αιώνα τα τακούνια φοριόντουσαν εξίσου από άνδρες και γυναίκες.

Γύρω στο 1660 τα τακούνια τα φορούσαν πολύ οι άνδρες και μάλιστα κυμαίνονταν περίπου στα 10 εκατοστά. Τον 18ο αιώνα το τακούνι μειώθηκε ελαφρώς. Κατά τη Γαλλική Επανάσταση τα τακούνια συνδέθηκαν με τη χλιδή και τα φορούσαν περισσότερο άτομα της υψηλής κοινωνίας. Έτσι ο κόσμος σταμάτησε σιγά σιγά να φοράει τακούνια για να μη δείχνει την οικονομική του κατάσταση.

Στην ιστορία συναντάμε και άλλους λαούς που φόρεσαν ψηλοτάκουνα για διάφορυς λόγους. Στη Μογγολία οι άνδρες φορούσαν τακούνια όταν ίππευαν τα άλογά τους, ενώ οι Αιγύπτιοι σφαγείς φορούσαν τακούνια για να μην πατάνε πάνω στα εντόσθια των ζώων. Στην Ελλάδα τα τακούνια φορέθηκαν πολύ στην Αρχαία Τραγωδία. Στη Ρώμη και οι άνδρες και οι γυναίκες φορούσαν κοθόρνους, ενώ στην Αμερικοί οι καουμπόϊκες μπότες ήταν πολύ δημοφιλείς.

Τα τελευταία 100 χρόνια η μόδα στα τακούνια έχει εξελιχθεί πολύ. Οι άνδρες σταμάτησαν να φοράνε τακούνια, και τα γυναικεία τακούνια τείνουν να αλλάζουν συνεχώς μορφή. Αυτή τη στιγμή οι γόβες, τα πέδιλα, οι μπότες είναι τα πιο δημοφιλή είδη παπουτσιών με τακούνι, και οι γυναίκες τα λατρεύουν.

Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο καυτά τακούνια του σήμερα!!

Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα παραπάνω παπούτσια και ακόμα περισσότερα εδώ!

Δείτε Επίσης..

New Hot Trend: Η δυναμική επιστροφή της γόβας

Τα Top 10 παπούτσια για την παραλία! Δείτε τα!

Τα σέξι πέδιλα του καλοκαιριού

Φλατ σανδάλια: Η καλύτερη επιλογή για κάθε μέρα

Χρυσαφί: Ένα χρώμα που λατρεύουμε να φοράμε το καλοκαίρι