Οι εσπαντρίγιες φέτος θα φορεθούν πάρα πολύ! Βέβαια η αλήθεια είναι πως κάθε καλοκαίρι φοριούνται πολύ, απλά άλλες φορές λίγο περισσότερο και άλλες φορές λιγότερο. Οι σχεδιαστές φέτος όμως το καλοκαίρι της υιοθέτησαν πολύ στις επιδείξεις τους και οίκοι μόδας όπως οι Chanel, Prada, Salvatore Ferragamo μας έδειξαν πόσο λατρεύουν τις εσπαντρίγιες.

Λίγη Ιστορία

Το όνομά τους είναι Γαλλικό αλλά πρωτοεμφανίστηκαν τον 13ο αιώνα στην Ισπανία. Μέχρι τη δεκαετία του 80 οι εσπαντρίγιες κατασκευάζονταν στην περιοχή των Πυρηναίων και στην Κόστα Μπράβα. Μετά το 1980 η κατασκευή των συγκεκριμένων παπουτσιών μεταφέρθηκε μια και καλή στο Μπαγκλαντές. Άλλωστε σε αυτή τη χώρα παράγεται το 90% της παγκόσμιας παραγωγής γιούτας, της 1ης ύλης δηλαδή για την κατασκευή της σχοινένιας σόλας. Στην Ισπανία και τη Γαλλία ακόμα και σήμερα οι σόλες εισάγονται από το Μπαγκλαντές. Ένα γνήσιο ζευγάρι εσπαντρίγιες φτιάχνεται από σχοινί (για τη σόλα) και το υπόλοιπο μέρος του παπουτσιού από καραβόπανο. Ωστόσο πλέον πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνθετικές σόλες που μοιάζουν με σχοινί. Το καραβόπανο επίσης έχει αρχίσει να αντικαθίσταται, από διάφορα υφάσματα και υλικά.

Οι εσπαντρίγιες όταν πρωτοδημιουργήθηκαν φτιάχτηκαν για αγρότες και παρέμειναν έσι για 6 αιώνες περίπου. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως είναι τόσο φτηνές. Ωστόσο πολύ αργότερα οι Άγγλοι άρχισαν να τις φοράνε στην παραλία και έτσι έγινε σιγά σιγά μόδα και υιοθετήθηκε η άποψη οτι οι εσπαντρίγιες φορούνται σε πολύ ζεστά μέρη. Αυτό φυσικά ήταν λάθος γιατί όταν οι εσπαντρίγιες βρέχονται, ρουφάνε σα σγουγγάρια όλο το νερό και καταστρέφονται. Από εκεί γεννήθηκε και η ιδέα πως για να θεωρείται ωραία μία επσαντρίγια πρέπει να είναι πάντα ολοκαίνουρια.

Τον 20 αιώνα οι Λόρκα, Νταλί και άλλοι διανοούμενοι τις πρωτοφόρεσαν σε σαλόνια και ακριβά εστιατόρια. Έτσι οι εσπαντρίγιες απέκτησαν αυτόν τον μποέμ χαρακτήρα τους.

Σήμερα

Στις μέρες μας οι εσπαντρίγιες έχουν υιοθετηθεί από πολλούς σταρ που τις προτιμάνε για τις καθημερινές τους εμφανίσεις.

Οι σταρ τις προτιμάνε γιατί είναι πολλοί άνετες για τα πόδια, τα ανακουφίζουν και επίσης είναι φιλικές για το περιβάλλον. Τώρα πλέον βγαίνουν σε άπειρα σχέδια και χρώματα και μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Εμείς σας προτείνουμε μερικές εσπαντρίγιες στην παρακάτω gallery..

[nggallery id=3710]

Mπορείτε να αγοράσετε εσπαντρίγιες εδώ!

Δείτε Επίσης: Νew Hot Trend: Shopping Bags

Δείτε Επίσης: Άνετα καλοκαιρινά ανατομικά παπούτσια με στυλ

Δείτε Επίσης: Ο στυλίστας προτείνει: Πώς να συνδυάσετε τα nude παπούτσια σας

Δείτε Επίσης: Rock & Gothique Style: Η νέα μόδα που ήρθε για να μείνει