Στην Αγγλία οι γαλότσες είναι γνωστές ως Wellies, εξαιτίας του Δούκα του Wellington, Arthur Wellesley. Ο Δούκας ζήτησε να του φτιάξουν ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες περασμένες με κερί, ώστε να μένουν τα πόδια του στεγνά κατά τη διάρκεια της βροχής. 35 χρόνια μετά, κατασκευάστηκε και η πρώτη μπότα από καουτσούκ, το 1952!

Στα τέλη του 1800 οι συγκεκριμένες μπότες από καουτσούκ είχαν γίνει ανάρπαστες και τις φορούσαν κυρίως οι άνθρωποι είτε για το κυνήγι τους είτε οι στρατιώτες στον πόλεμο. Αργότερα άρχισαν να τις φοράνες και οι αγρότες, οι ψαράδες και γενικότερα άνθρωποι που τις χρειάζονταν για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σήμερα οι γαλότσες δε φοριούνται φυσικά μόνο τις βροχερές και χιονισμένες μέρες. Φοριούνται όλες τις μέρες του χειμώνα καθώς εκτός από πρακτικές είναι και πολύ της μόδας. Μεγάλοι οίκοι μόδας βγάζουν πλέον γαλότσες, οι οποίες γίνονται ανάρπαστες!!

Πολλές διάσημες κυρίες της έχουν φορέσει και μεταξύ τους οι αδερφές Hilton, η Kate Moss, η Sarah Jessica Parker, η Sandra Bullock, η Kate Bosworth και πολλές άλλες.

Πάμε να δούμε μερικές γαλότσες που επέλεξε το FashionWay για εσάς..

Για τους λάτρεις του εκκεντρικού..

Για τους λάτρεις του μαύρου..

Για τους λάτρεις των κλασικών χρωμάτων..

Δείτε περισσότερες γαλότσες…

[nggallery id=3784]

Μπορείτε να αγοράστε όλες τις παραπάνω γαλότσες και ακόμα περισσότερες εδώ!

Δείτε Επίσης: Vans: Τα αγαπημένα παπούτσια της Kristen Stewart