Το ανδρόγυνο λουκ υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ως τρεντ και είναι μία μόδα που πλέον κατατάσσεται στα διαχρονικά τρεντς που κάθε γυναίκα αγαπάει και υιοθετεί κατά καιρούς. Πρόκειται για μία μόδα που έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη και αυτός είναι και ο λόγος που οι σχεδιαστές την έχουν εξελίξει τόσο πολύ!

Το ανδρόγυνο λουκ ξεκίνησε από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου και η Κοκό Σανέλ ήταν από τις πρώτες που το υιοθέτησαν. Από τότε μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο λουκ έχει αλλάξει πολύ, έχει εξελιχθεί και έχει γίνει σχεδόν ένα με το καθημερινό ντύσιμο των περισσότερων γυναικών. Πριν 20 χρόνια αν φορούσες σακάκι και παντελόνι θα σου έλεγαν οτι ακολουθείς πιστά το ανδρόγυνο στυλ. Σήμερα στην εποχή της Κάρα Ντελεβίν, αυτό δεν ισχύει και το ανδρόγυνο φαίνεται πλέον να έχει γίνει ένα καθαρά γυναικείο τρεντ, που πολλοί τείνουν να ξεχάσουν από που ξεκίνησε.

Τύποι ανδρόγυνου λουκ

#Το κλασικό

To κλασικό ανδρόγυνο είναι αυτό που αποτελείται από σακάκια, παντελόνια σε άνετη γραμμή, ανδρικού τύπου παπούτσια με κορδόνια, καπέλα, μπερέδες, γραβάτες και οτιδήποτε άλλο αποτελεί χαρακτηριστικό του ανδρικού ντυσίματος.

#Το σύγχρονο

Πρόκειται για το ανδρόγυνο στυλ που μπορεί να έχεις υιοθετήσει και εσύ χωρίς να το ξέρεις. Αποτελείται από πουκάμισα σε πιο άνετη γραμμή, πουλοβεράκια, καζάκες, γιλέκα.

#Το tomboy

Το tomboy είναι το χαρακτηριστικό ντύσιμο της Cara Delevingne. Αποτελείται από σαλοπέτες, φαρδιά παντελόνια συνδυασμένα με παπούτσια με κορδόνια, oversized tops, τσάντες messenger ή ακόμα και χαρτοφύλακες.

#Το αθλητικό

Sneakers φορεμένα με φαρδιά παντελόνια, κολάν, φαρδιές φόρμες, άνετα φούτερ, κολεγιακά τζάκετ, φαρδιές φανέλες είναι χαρακτηριστικά του αθλητικού ανδρόγυνου λουκ που έχουν υιοθετηθεί από πολλές γυναίκες και κορίτσια ηλικίας άνω των 15.

#Το sexy

Αν φορέσεις μία ολόσωμη στενή φόρμα ή ένα πουκάμισο με κουμπομένο το ένα κουμπάκι, ή ένα φαρδύ παντελόνι με πανύψηλες γόβες, και πάλι έχεις στοιχεία ανδρόγυνου λουκ, τα οποία έχεις συνδυάσει ιδανικά με τη γυναικεία φύση σου, με αποτέλεσμα να προσελκύεις όλα τα βλέμματα πάνω σου.

 

Like Us on Facebook

Follow Us on Twitter